Epilare definitivă

CE ESTE EPILAREA DEFINITIVĂ

Epilarea definitivă presupune procesul de îndepărtare a firelor de păr prin expunerea la pulsații de lumină care au drept țintă foliculul pilos. Această lumină are o lungime de undă specifică melaninei ( pigmentul care determină culoarea firelor de păr și a pielii ), melanină ce atrage și conduce lumina, încălzeşte firul de păr, fără să afecteze în niciun fel pielea. Căldura coboară până la rădăcina firului, pe care o distruge.

Şedinţele de  epilare sunt programate conform unui algoritm ce respectă fiziologia creşterii firelor de păr. Niciodată nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute din toţi foliculii. Firele de păr cresc după un „program” ce comportă 3 faze: de creştere (faza anagenă), de stagnare (faza catagenă) şi de regresie (faza telogenă).

Tratamentul de fotoepilare este util şi eficient numai în faza în care firele de păr există în teaca lor (faza anagenă), acesta fiind momentul în care căldura produsă de aparatul de epilare este condusă de către fir direct la celulele germinative ale foliculului pilos. În oricare din celelalte două faze, tratamentul nu îşi realizează scopul – acela de distrugere a rădăcinilor, din cauză că firul de păr nu comunică direct cu rădăcina. Acesta este motivul pentru care şedinţele urmează o ciclicitate şi se repetă.

CARE SUNT CONTRAINDICAȚIILE PENTRU TRATAMENTUL DE EPILARE DEFINITIVĂ?

Contraindicații generale

 • Femei însărcinate sau care alăptează
 • Diabet
 • Afecțiuni hematologice
 • Epilepsie
 • Afecțiuni ale pielii
 • Stimulator cardiac
 • Cancer
 • Fotosensibilitate
 • Piele bronzată excesiv
 • Dereglări hormonale

Contraindicații legate de medicamente

 • Medicamente fotosensibilizante
 • Anestezie generală în ultimele 6 luni
 • Tratamente hormonale
 • Tratament cu cortizon

Contraindicații legate strict de zona epilată

 • Implanturi metalice direct sub zona tratată
 • Inflamații cutanate sau plăgi deschise în zona tratată
 • Mare densitate de negi pigmentari
 • Operații pe zona tratată în ultimele 6 luni
 • Tatuaje și tatuaje semipermanente

CUM TREBUIE SĂ MĂ PREGĂTESC ÎNAINTE DE TRATAMENT?

 • Epilarea se face pe o piele curată, fără cremă, loțiuni sau parfum;
 • Este interzisă expunerea la soare, folosirea solarului sau a cremei autobronzante cu o săptămână înainte de ședință;
 • Cu cel puțin 3 săptămâni înainte de procedură, nu se mai folosește nicio metodă de smulgere a firului de păr ( ceară, aparat de epilat, pensat) sau cremă depilatoare;
 • Zona ce va fi tratată trebuie să fie rasă cu o zi înainte sau în aceeaşi zi în care este făcut tratamentul;
 • Pe toată perioada tratamentului de epilare definitivă, îndepărtarea părului de pe zonele tratate se face exclusiv prin radere.

CUM TREBUIE SĂ MĂ ÎNGRIJESC DUPĂ O ŞEDINŢĂ DE EPILARE DEFINITIVĂ?

 • Timp de cel puțin o săptămână după tratament este recomandată evitarea expunerii la soare sau la solar;
 • Dușul/ baia fiebinte, masajul, sauna, transpiraţia excesivă, antrenamentele la sală trebuiesc evitate timp de 48 de ore după tratament;
 • Pentru zone fotoexpuse ( brațe, gât, față) este necesară utilizarea unei creme cu factor de protecție solară 50+ o săptămână după ședință;
 • În cazul epilării axilei nu se folosesc deodorante care au în componență alcool, timp de 24 de ore.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

R: Pot fi tratate toate zonele unde predomină fire de păr nedorite, inclusiv pe zonele faciale.

R. Din păcate părul blond deschis și cel alb nu răspund la tratament, deorece lumina laserului este atrasă și condusă la rădăcină de pigmentul de culoare din firul de păr, iar aceste culori nu conțin pigment.

R: Pentru că rădăcina firului de păr aflată în faza anagenă este cauterizată în timpul ședinței, firul de păr tratat va fi eliminat definitiv. Însă corpul uman este un organism viu și de aceea de-a lungul timpului are capacitatea de a produce alte fire de păr pe lângă rădăcina cauterizată. Aşadar, curăţarea pielii de păr nu va fi niciodată 100%, însemnând că nu se poate obţine dispariţia tuturor firelor de păr. Epilarea definitivă este tratamentul prin care se obține distrugerea permanentă a foliculilor de păr în procent de 90-95% pentru femei şi 75%-90% pentru bărbaţi, cu variaţii pentru fiecare zonă a corpului. Totuşi, ultimele fire rămase vor avea o textură mai fină şi o culoare mai deschisă faţă de firele de păr de la începutul tratamentului de epilare definitivă.

R: Rezultatele tratamentului și numărul ședințelor sunt influențate de mai mulți factori, cum ar fi: zona corpului tratată, gradul de pilozitate, culoarea și textura firului de păr, culoarea pielii, vârsta, sexul, dereglări hormonale, de aceea nu se poate spune cu exactitate de câte ședințe e nevoie, întrucât rezultatele diferă de la o pesoană la alta. Însă majoritatea persoanelor au nevoie în medie de 10 -12 ședințe de tratament. Pentru a păstra rezultatele obținute, după un tratament complet trebuie să se facă ședințe de întreținere o dată la 6 luni sau la 12 luni.

R: În general, întâlnirile sunt fixate astfel: primele 5 ședințe la interval de 5 săptămâni, următoarele 5 ședințe la interval de 7 săptămâni, iar restul ședințelor la interval de 10 săptămâni. Însă în funcţie de tipul de păr, de partea corpului ce este tratată sau de problemele hormonale, timpul dintre două şedinţe poate fi modificat și personalizat, adaptându-ne la ciclul de creștere a firului de păr a fiecărei persoane.

R. Firele de păr care au fost în momentul ședintei în faza de creștere ( faza anagenă ), vor fi eliminate definitiv de organism după 10-14 zile de la ședință. Cam 15-20% dintre firele de păr aflate pe zona tratată, vor fi inlăturate definitiv într-o ședință.

R. Ca și în cazul altor tratamente, depinde de sensibilitatea fiecărei persoane și de asemenea de zona tratată. Majoritatea persoanelor însă tolerează tratamentul foarte bine. Epilarea definitivă este mai puțin dureroasă decât epilarea clasică, în timpul tratamentului simțindu-se o ușoară încălzire și mici pișcături,  iar procedura este bine tolerată de piele. Aplicarea gelului pe zona tratată și puterea mare de răcire din manipul, atenuează durerea.

R. În general, aceste efecte sunt minine și de scurtă durată. Cel mai adesea se poate observa apariția unui eritem (roșeață) în jurul foliculilor de păr, datorită efectului căldurii transmise la suprafața epidermei. Acesta este un rezultat clinic de dorit ce indică răspunsul foliculului la tratamentul de epilare definitivă. Roșeața se va remite în scurt timp de la procedură.

R: Epilarea definitivă poate fi efectuată la majoritatea persoanelor, indiferent de vârstă. Totuși, îți recomandăm să discuți cu medicul tău dacă ai sub 18 ani. Este posibil ca numărul de ședințe necesare să fie mai mare atâta timp cât corpul este încă în faza de creștere.

NU AI GĂSIT RASPUNS LA ÎNTREBAREA TA?

  PREȚURI EPILARE DEFINITIVĂ

  EPILARE FAȚĂ
  MUSTAȚĂ  / BARBĂ /
  PERCIUNI /POMEȚI/ GÂT
  60 lei 10 minute
  2 ZONE FACIALE 100 lei 15 minute
  3 ZONE FACIALE 150 lei 20 minute
  4 ZONE FACIALE 200 lei 25 minute
  5 ZONE FACIALE 250 lei 30 minute
  EPILARE BRAȚE
  AXILE 90 lei 15 minute
  BRAȚE 200 lei 25 minute
  MÂINI 60 lei 10 minute
  BRAȚE + MÂINI 240 lei 35 minute
  EPILARE PICIOARE
  GAMBE ( include genunchiul ) 170 lei 20 minute
  COAPSE (nu include genunchiul ) 170 lei 20 minute
  PICIOARE INTEGRAL 280 lei 40 minute
  LABA PICIORULUI 60 lei 10 minute
  EPILARE ZONA INTIMĂ
  INGHINAL TOTAL 130 lei 20 minute
  INTERFESIER 80 lei 10 minute
  FESE 130 lei 15 minute
  EPILARE SPATE
  SPATE COMPLET 440 lei 60 minute
  CEAFĂ 80 lei 10 minute
  UMERI 130 lei 15 minute
  OMOPLAȚI 130 lei 15 minute
  DORSAL 130 lei 20 minute
  LOMBAR 130 lei 20 minute
  EPILARE PIEPT +ABDOMEN
  PIEPT 130 lei 20 minute
  ABDOMEN 130 lei 20 minute
  LINIA ALBĂ 130 lei 15 minute

  ABONAMENTE

  • 4 ședințe achiziționate pentru aceeași zonă 10% discount
  • 8 ședințe achiziționate pentru aceeași zonă 20% discount

  FIDELIZARE

  Pentru fiecare achiziție la preț întreg efectuată, primești un număr de puncte bonus.

  Cum se calculează punctele bonus? Pentru fiecare 100 lei achitați pentru un tratament de epilare se acordă 1 punct de fidelizare. De exemplu, pentru o ședință de tratament care costă 130 lei se primesc 1,3 puncte bonus, pentru 280 lei vei primi 2,8 puncte.

  Cu punctele acumulate primești GRATUIT tratamente de epilare definitivă:

  • 5 puncte: o zonă facială ( mustață / barbă / perciuni / pomeți / gât ) sau perineu;
  • 10 puncte: axilă sau inghinal

  *la achiziționarea de abonamente nu se aplică puncte bonus